Барбекю страви від GRILI з Михайловичем: Щука і стейки на зимовій риболовлі
Використовуємо такі інгредієнти для приготування:
Щука на вільховій планці з гарніром:
- щука – 1 кг;
- перець білий;
- гірчиця не гостра - 3 чайні ложечки;
- прованські трави
- оливкова олія – 4 столові ложки;
- соєвий соус – 2 столові ложки;
- спеції: прованські трави, білий перець;
- Картопля - 200 р.;
- болгарський перець – 3 шт.;
- сіль та перець за смаком.
Яловичі стейки з грибами та овочами:
- стейки із мармурової яловичини – 3 шт.;
- оливкова олія – 2 столові ложки;
- вершкове масло – 30 г.;
- Розмарин - 20 г.;
- часник – 2-3 зубчики;
- гриби – 200 г;
- кабачки – 300 г;
- Цибуля – 1 шт.;
- Приправа для м'яса;
- сіль та перець за смаком.
Для приготування використовуємо такі аксесуари та інструменти:
- розігрітий портативний газовий гриль до температури 200-250 градусів;
- вільхову планку;
- обробну дошку;
- миски для маринування продуктів;
- харчова фольга;
- скручування з барбекю інструментами та аксесуарами.
Зимова риболовля - це захоплююче проведення часу на свіжому повітрі, де людина отримує заряд енергії, чудовий настрій і безліч емоцій від лову риби. Бажання знову і знову відчути клювання і зловити велику рибу, манить рибалок на водойми, немов магніт. Азартна ця справа - рибалка! А якщо ще й погода вдалася, одне задоволення порибалити з гарною компанією.
Саме в один із таких днів, GRILI об'єднавшись із Міхаличем, вирішили порибалити та смачно поїсти, приготувавши щуку спійману на місці, та стейки з мармурової яловичини привезені з собою. Ну, щоб було що готувати, треба приступати до лову щуки.
Час на рибалці пролітає дуже швидко, щучку ми ловили різну, частіше дрібну, її цілуючи відпускали і примовляли: «По тату й маму!». І ось успіх посміхнувся нашому дружному веселому колективу, спіймали щуку для приготування на барбекю грилі. За цей час наші животи почали вимагати їжу. Отже, приступимо до видалення голоду. З собою в дорогу взяли портативний газовий гриль від компанії Broil King. Приступимо до приготування щуки, а після стейків.
Відбувається процес приготування щуки на дошці з гарніром наступним чином.
Маринуємо щуку. Використовуємо попередньо очищену від луски та нутрощів щуку. Нарізаємо її на стейки, з кілограмової рибини, вийти 6-7 однакових стейків. Стейки відправляємо в миску, куди додаємо прованські трави, білий перець, 3 чайні ложки гірчиці та 2 столові ложки оливкової олії. Оскільки ми на риболовлі, пропорції спецій визначаємо на око. Основне завдання, щоб рибні стейки повністю покрилися маринадом, перемазуємо їх маринадом і залишаємо на 10 хвилин. Поки рибка маринується, підготуємо овочі.
Маринуємо овочі. Для приготування гарніру до щуки будемо використовувати картоплю та болгарський перець. Нарізаємо ці два інгредієнти і відправляємо в миску, куди додамо 2 столові ложки соєвого соусу і стільки ж оливкової олії. І для поєднання смаків із рибою, трохи кинемо прованських трав. Перемішуємо. Маринуємо кілька хвилин, виходить, насамперед у гриль відправляємо рибу, за нею відразу овочі.
Готуємо. Нам потрібна температура камери грилю в межах 200 градусів. Поки ми маринували продукти, гриль набрав потрібної температури. Викладаємо рибні стейки на планку з вільхи та відправляємо її в гриль. Поруч біля неї на жару грати розмістимо овочі для смаження. Ґрати змащуємо оливковою олією з розпилювача. Готуватимемо рибу близько 20 хвилин, овочі в межах 10. Як тільки овочі стали готовими, знімаємо їх з гриля. Щоб переконатися у повній прожарці щуки, використовуємо цифровий термометр . Як тільки досягли внутрішню температуру продукту 70 градусів, знімаємо його і подаємо разом з гарніром на стіл. Додаємо сіль та перець за смаком.
Пробуємо щуку. Щука та гарнір вийшли просто дивовижними. Вся наша компанія залишилася в захваті від цього барбекю блюда, отримали насолоду! Кулінарне диво, так висловився Михалич про щуку, приготовлену на грилі, і з цим важко сперечатися. Спробуйте, експериментуйте, це дуже смачно! А ми переходимо до приготування стейків.
Стейки з мармурової яловичини готуємо в такий спосіб.
Маринуємо стейки та овочі. Видаляємо зі стейків зайву вологу кухонним паперовим рушником. Після чого, поміщаємо їх у миску куди додаємо 2 ложки оливкової олії та на око приправу для м'яса. Ріжемо кабачок на кружечки, цибулю на 4 частини, гриби залишаємо цілком. Маринуємо овочі так само, як і м'ясо, в ідентичних пропорціях.
Готуємо продукти. Наш гриль вже нагрітий, тільки для приготування стейків піднімемо температуру в камері жару до 250 градусів. Змащуємо жару оливковою олією і відправляємо на неї стейки та овочі. Готуватим'ясо будемо 8 хвилин, овочі також. М'ясо кожні дві хвилини перевертаємо. Ми робимо прожарювання Medium, щоб зберегти м'ясу соковитість, смак та аромат. Знімаємо м'ясо з гриля на обробну дошку , напираємо його з усіх боків вершковим маслом, часником, роздавивши його ножем і розтертим розмарином. Після цього укутуємо стейки харчовою фольгою і даємо відпочити п'ять хвилин. Готово! Перець та сіль додаємо до смаку після нарізки.
Пробуємо страву. Все, як і планувалося, стейки вийшли соковитими та ароматними, прожарювання Medium. Рибалки залишилися задоволені такою смачною, розкішною їжею. І найголовніше, все приготували швидко і за якістю страву не поступаємося ресторанному, а можливо й краще. Готуйте смачно!
В підсумку. Рибалка вийшла не тільки захоплюючою, а й смачною. А з такою людиною як Михалич весь день пройшов на позитиві. Відмінний заряд чудовим настроєм на довгий час. Їжте барбекю страви скрізь, куди ви вирушили. Ми показали, що і на льоду можна зробити фантастично смачні страви. І таке може приготувати будь-яка людина. Готуйте все, що побажаєте смачно!