Авторизація

Каталог
Пошук
Кошик
Акції
Кабінет
Меню
Кошик 0
0.0 грн.
Українська
Магазини
discount_bgЗнижки до -62%

Хачапурі від Лайпакова на Big Green Egg. Рецепти для гриля

   

Необхідні інгредієнти


1.     Свіжі курячі яйця – 6 штук.


2.     Дріжджове тісто – 500 грам (можна придбати у найближчому супермаркеті або зробити самостійно).


3.     Сир Моцарелла - 250 грам.


4.     Свіжі зелені.


5.     Часник – 1 штука.


6.     Помідори – 1 шт.



Етапи приготування Хачапурі від Лайпакова на Big Green Egg


1.     Крок перший.


Починайте приготування начинки. Вам знадобиться помідор, часник і базилік.


За допомогою ножа розріжте помідор (м'якоть залиште, а насіння видаліть). Це необхідно для того, щоб начинка всередині хачапурі не потекла. Для комфортного та швидкого приготування використовуйте якісну обробну дошку (яка не вбирає запахи) та гострий ніж. Рекомендуємо звернути увагу на мечі з дамаської сталі (у каталозі grili.com.ua представлений великий вибір товарів). Вони ідеально збалансовані, не вислизають із рук під час роботи з продуктами, а лезо довго залишається гострим.


Після видалення м'якоті наріжте помідор дрібними кубиками.


Один зубчик часнику середніх розмірів роздавіть за допомогою часнику. Найкраще використовувати варіант як на відео. Вона проста у використанні, легко очищається і не залишає відходів, на відміну часникодавок радянського зразка.


Дрібно наріжте кілька гілочок базиліка.


2.     Крок другий.


Нарізані помідори, часник та базилік додайте в одну ємність та ретельно перемішайте за допомогою вилки.


3.     Крок третій.


Сир Моцарелла наріжте довгими брусками.


4.     Крок четвертий.


Починайте підготовку тесту. Візьміть один аркуш і розкотіть. Під рукою немає качалки? Не переживайте, скористайтеся звичайною пляшкою.


Смужку тіста розкотіть і розділіть уздовж дві частини.


5.     Крок п'ятий.


Обережно викладіть начинку на тісто.


Візьміть шампур і наколи на нього шматочки Моцарелли. А зверху замотайте тестом (внахлест, щоб начинка не випала).


Важливо: ретельно запечатайте краї!


Сформуйте кілька хачапурі.


6.     Крок шостий.


Розбийте яйце в ємність і ретельно збийте за допомогою вилки. Змастіть отриманою сумішшю хачапурі.


7.     Крок сьомий.


Вугільний гриль Big Green Egg розігрійте до 250 градусів.


Помістіть шампури з хачапурі усередину, закрийте кришку. Готувати потрібно до золотистої скоринки.


8.     Крок восьмий.


Дістаньте шампури.


Змастіть яйцем хачапурі і посипте кунжутом.


Запікайте ще кілька хвилин.


9.     Крок дев'ятий.


Викладіть хачапурі на дерев'яну тарілочку та посипте зеленню перед подачею (наріжте кінзу, петрушку та кріп).



Порадуйте друзів повітряними, хрусткими та ароматними хачапурі, приготовленими на грилі Big Green Egg!



Відкривайте нові страви, які можна приготувати на грилі разом з нами!



Смачного!